Alt Om Dyrene

Kattefoder og gode råd

Kattefoder


Katten er et rovdyr, og de katte, der færdes i naturen, vil fange bl.a. fugle og mus. Middagen til de tamme katte består af dåsemad og tørfoder. Brug et anerkendt fodermærke.

Når man får katten hjem, er det en god idé at starte med at give killingen eller den voksne kat det kattefoder, den er vant til at få. Derefter kan man skifte gradvist til eventuelt andet foder. En ung kat skal fodres 2-4 gange dagligt, og en voksen kat 1-2 gange om dagen. Der findes specielt killingefoder til katte, der er i voksealderen.

Vær opmærksom på kattens appetit, da det kan være et tegn på sygdom hvis den ikke spiser. Kvalitetsdåsemad og –tørfoder indeholder de vitaminer og mineraler, katten har brug for i de rette mængder, og et rigtig godt mærke er Vitakraft Kattemad. Katten har brug for meget væske, og det kan være en god idé at hælde lunkent vand over tørfoderet så katten får mere væske.

Tørkost til katte


Katte der spiser tørkost, skal drikke mere og det skal være vand. Katte tåler nemlig ikke mælk særlig godt, da de får tynd mave af det. Syrnede mælkeprodukter kan de derimod godt tåle, så tykmælk og yoghurt er et alternativ, hvis katten kan lide det, men ikke udelukkende.

Det sker, at mennesker med mange katte synes, at det bliver for dyrt at købe kattemad. Hundemad er billigere, og en sulten kat er jo tvunget til at spise det, den får. Det viser sig dog at katte slet ikke har godt af at spise hundemad. I et forsøg blev katte udelukkende fodret med hundemad og det  viste sig at kattene blev blinde. Det skyldes, at katte har brug for aminosyren taurin, der ikke findes i hundemad. Så hundemad er altså ikke nogen god genvej til billig fodring af katte.

Mange katte finder sig i at spise den samme kattemad hver dag. Andre kræver at få noget nyt og spændende hver gang.  Det er svært at opdrage en kat til at spise det, ejeren synes. Det er nemmere med hunde. De plejer at giver op, når de bliver rigtig sultne. Men den metode kan man ikke bruge på katte, da det er farligt for katte at undvære mad. Det ender som regel med, at kattejeren prøver  noget nyt, og inden længe har den kræsne kat sit eget menukort at vælge fra.

Kattens afføring er normalt ret hård – meget hårdere end hundes. Diarré er et tegn på. At der er noget galt. Det kan være noget med maden, vandet eller kattens sarte mave. Så hold øje med kattens afføring hvis I har mistanke om at der er noget galt med katten.

Reklamer

1 Response to "Kattefoder og gode råd"

Spændende ny hjemmeside om dyr! Som medlem af Dyrenes Beskyttelse og DOSO, støtter jeg op om alle hjemmesider som kan hjælpe i den gode sag. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du mangler informationer eller råd om dyr.

Mvh
Jørgen Petersen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

juli 2018
M T O T F L S
« nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Reklamer
%d bloggers like this: